Terapije v paru

Vsi si želimo, imeti zdrav partnerski odnos, kjer bi bili obkroženi z razumevanjem, ljubeznijo, spoštovanjem, veseljem…zakaj pa ne… tudi udobjem. Hkrati pa se zavedamo, da v veliki večini primerov, ni ravno tako.

Psihoterapija je pot, ki nas nauči nekaj o našem odnosu in o tem kakšna je interakcija s partnerjem v zdravem in pozitivnem smislu. Posvetimo se vsebini partnerskega odnosa z namenom razreševanja vzrokov in ozadij konfliktov ter medsebojnih razlik, ki so pripeljali do težav in učenju kako hkrati ohraniti pristni del sebe.

Ob partnerski terapiji v odnosu vzpostavite zaupanje, varnost, odprtost ter hitreje dosežete želene spremembe.

S pomočjo SDI analize spoznavamo konfliktne točke v partnerskem odnosu in pojasnimo vzroke različnih medsebojnih vidikov s čimer dolgoročno pripomoremo k medsebojnem sprejemanju razlik in s tem k harmoniji odnosa.

Partnerska terapija se svetuje tudi parom, kjer ni medsebojnih konfliktov in resnejših težav, z namenom ohranjanja in vzdrževanja harmonije odnosa.

Partnerska terapija ni namenjena le zakonskim parom, ampak tudi drugim oblikam tesnejših odnosov v družini in izven nje (starš-otrok, brat-sestra, prijatelji,…), kjer si želimo premagati nesoglasja ter še naprej ohraniti odnos.

Slovenščina